Aardappel puree met Kabeljauw

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Stevige kost
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min +
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Roerbakken
Ingredienten: 

1 blikje ansjovis
1 ui (gehakt)
1 teen knoflook (gehakt)
8 walnoten (gehakt)
3 tomaten
1/2 tl rozemarijn (gedroogd)
1 takje peterselie (gehakt)
650 gr kabeljauw filet
2 kruimige aardappels in blokjes
700 gr kruimige aardappels voor de puree
Olijfolie
zout en peper

Voorbereiding: 

Laat de ansjovis uitlekken
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze klein
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken

Bereidwijze: 

Verhit 3 el olie in een pan en fruit de ui 10 minuten
Doe de knoflook , ansjovis en walnoten bij, bak deze drie minuten mee.
Voeg de tomaten, rozemarijn en peterselie toe, bak deze 10 minuten mee.
Doe er de aardappelen en vis bij en voeg peper en zout toe naar smaak.
Laat het geheel een uur pruttelen.

Maak intussen de puree, breng de aardappels met een beetje zout aan de kook
Laat 10 minuten koken, check de consistentie, als de aardappels puree klaar zijn giet ze af en pureer ze
Voeg peper en zout toe en eventueel wat soja melk of oatley kookroom.

Schep de puree op een bord en daaroverheen de vissaus, eet smakelijk.

Reacties

Kleine opmerking: 3eetlepels olie om te bakken is best veel binnen het dieet. Jelinek raadt bakken in olie af, of hooguit weinig extra vierge olijfolie en niet te warm. De reden is dat door verhitting de onverzadigde vetten alsnog verzadigd raken. Icm met de vis krijg je dan vrij veel verzadigd vet binnen. Ui en knoflook kun je ook in een laagje water fruiten.

Reactie toevoegen