Aziatische zalm en bimi uit de oven

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
uit de Allerhande
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Oven
Ingredienten: 
  • 400 g bimi
  • 2 cm verse gember
  • 2 el rijstazijn (Saitaku)
  • 2 el mirin (Japanse rijstwijn, flesje 150 ml, Saitaku)
  • 1 1/2 el vissaus (AH)
  • 2 el rijstolie
  • 600 g zalmfilet (1 stuk)
  • 75 g wasabibollen (nootjes, zak 150 g)
Voorbereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bimi 2 min. in een ruime pan water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.

Schil de gember en rasp hem fijn. Meng met de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.

Bereidwijze: 

Vet de ovenschaal in. Verdeel de bimi met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover. Dep de zalmfilet droog en leg op de bimi in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.

Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. Verdeel het notenkruim gelijkmatig over de zalm en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de olie en bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de bimi erbij.

Reactie toevoegen