Champignon tomaten stoof

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Stoofpotje lekker makkelijk!
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min +
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Stoven
Ingredienten: 

5 zongedroogde tomaten
1 ui
3 tomaten
1 teen knoflook
250 gr champignons
1 el olijfolie
1 el dille
1 dl rode wijn
1 el peterselie
1 el tijm
Peper en Zout

Voorbereiding: 

Gedroogde tomaten in heet water weken.
Ui pellen en grof snipperen.
Tomaten in stukken snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Champignons in grove stukken snijden.
Geweekte tomaten in reepjes snijden.

Bereidwijze: 

Olijfolie verhitten in een wokpan. Ui toevoegen en een minuutje bakken. Champignons en zout en peper (naar smaak) toevoegen en een paar minuten op niet al te hoog vuur meebakken. Af en toe roeren. Tomaten toevoegen en een paar minuten op hoog vuur roerend bakken. Zongedroogde tomaten, wijn en dille toevoegen en op laag vuur laten stoven tot vrijwel al het vocht verdampt is.

Vlak voor het opdienen de peterselie en de tijm erdoor roeren.

Met dank aan: www.vegatop.nl

Reactie toevoegen