Driekleuren Lasagne

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Genieten met de grote G
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min +
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Pasta
Ingredienten: 

Rode saus:
1 rode ui
3 teentjes knoflook
olijfolie
1 rode paprika
1 klein potje zongedroogde tomaten (uitgelekt)
half potje kappertjes (uitgelekt)
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomaten puree
snufje Italiaanse kruiden
zout peper

Groene saus:
1 bakje champignons
olijfolie
halve courgette
500 gram diepvries spinazie
1 flinke el kaasloze pesto

Witte saus:
500 ml ongezoette soyamelk/Oatley haverroom
2 eetlepels gistvlokken
snufje zout
4 el bloem water

Lasagne:
lasagnevellen de sauzen

Voorbereiding: 

Snij alle ingrediënten en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidwijze: 

Bereiding rode saus: Ui en knoflook snipperen en in de olijfolie fruiten. Paprika en tofugehakt toevoegen. Met de zongedrogde tomaten in reepjes, kappertjes, de tomatenblokjes en de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden een tijdje laten pruttelen. Op smaak maken met zout en peper.

Bereiding groene saus: De champignons in plakjes snijden en in olijfolie bakken, de courgette in plakjes snijden en toevoegen. Hier 500 gram diepvries spinazie in laten smelten. Een 1 flinke el kaasloze pesto toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereiding witte saus: Verwarm de soyamelk/Oatley tot deze bijna kookt. Roer er gistvlokken en een snufje zout doorheen. Roer in een kommetje een dik papje van bloem en wat el water. Giet het al roerend bij de saus. Blijf roeren tot het een dikke saus wordt. Lasagne: In een grote schaal de beetgaar gekookte lasagnevellen leggen. Hier een laag rode saus op leggen. Afwisselen met lasagnevellen met groene en witte saus. Eindig met de witte saus. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.

Reactie toevoegen