Garnalen pompoen risotto

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Fantastische smaaksensatie
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Rijst
Ingredienten: 

6 middelgrote garnalen 
200 gr pompoen in blokjes
350 gr risotto rijst
1,5 dl witte wijn
1 liter kokende groentebouillon
1 sjalot 
olijfolie
peper en zout

Voorbereiding: 

Pel de garnalen en verwijder de koppen, maak de garnalen goed schoon.
De koppen en schalen bewaren, ook deze wil je goed schoonspoelen.
Snij de garnalen in stukjes.
Snipper de sjalot.

Bereidwijze: 

Verhit in een koekenpan een beetje olie.
Bak op laag vuur de sjalot en de schalen en koppen 10 min.
Roer regelmatig en plet af en toe de koppen met een vork, na 10 min haal je de koppen en schalen uit de pan en gooit deze weg.
Doe er de pompoen stukjes en peper en zout bij en bak nog 5 min.
Zet intussen de bouillon op en breng deze aan de kook.
Verhit in een andere pan olie en doe hier de pompoen, de garnalen en de rijst bij.
Roer dit 1 - 2 min goed door dat alle korrels bedekt zijn met vet. Doe de wijn erbij en laat verdampen.
Voeg soeplepel na soeplepel de kokende boullion toe en wacht elke keer tot het vocht verdampt is.
Kook op deze manier de risotto gaar.
Als de risotto gaar is haal deze van het vuur, doe er nog een paar druppels olijfolie doorheen en dien op.

Reactie toevoegen