Heek salade met aardappeltjes

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Heek met een heerlijke pikante dressing
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Salades
Ingredienten: 

400 gr heekfilet
1,5 l visbouillon
1 ui in dunne ringen
1 laurierblaadje
450 gr gekookte aardappeltjes, gehalveerd
1 rode paprika, in blokjes
115 gr doperwten, gekookt
2 bosuitjes, dun gesneden
1/2 komkommer, in blokjes
4 grote salade bladeren, eigenkeuze
peterselie (garnering)
bieslook (garnering)
zout en peper
pikante dressing:
1,5 dl Oatley kookroom
2 el olijfolie
sap van een halve citroen
2 el kappertjes

Voorbereiding: 

Kook de aardappels gaar kook de doperwten Snij de rest van de ingredienten.

Bereidwijze: 

Doe de Heek met de ui ringen en laurierblad in een hapjespan en giet hier de bouillon bij. Breng aan de kook, wanneer de bouillon kookt draai je het gas terug, pocheer de vis gaar. Bij pocheren gebruik je geen deksel en zorgt dat de bouillon nauwelijks pruttelt, de vis is gaar als deze wit is en gemakkelijk loslaat als je er met een mes op drukt. Laat de Heek afkoelen en verwijder de huid en eventuele graten, meestal te vinden aan de kant waar de kop heeft gezeten. Verdeel in grote stukken. Pak een grote kom of schaal en doe hier de aardappeltjes, paprika, doperwten, bosui en komkommer in, roer voorzichtig de Heek erdoor en gebruik peper en zout. Meng alle ingredienten voor de dressing in een kom, breng op smaak met peper en zout en schenk deze over de salade, schep de dressing voorzichtig maar goed door de salade. Leg een slablad op een bord en schep hier de salade op, garneer met de peterselie en bieslook, eet smakelijk! Met dank aan Kate Whiteman.

Reactie toevoegen