Kabeljauw met broodkruim uit de oven

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Makkelijk en heerlijk
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Oven
Ingredienten: 

300 gr. kabeljauwfilet
1 el citroensap
3 sneetjes oud brood
4 takjes peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook geperst
2 el olijfolie

Voorbereiding: 

Verwarm oven voor op 225C. Snijd de korstjes van het brood. 
Maal het brood tot fijn krum in keukenmachine of met de hand. 
Meng in kom broodkruim met peterselie, knoflook en olijfolie. 
Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. 

Als je de tijd hebt wordt dit mensgel nog lekkerder als je het een half uurtje de smaken laat uitwisselen.
 

Bereidwijze: 

Leg de vis in een ovenschaal en sprenkel citroensap erover.
Strooi dit mengsel over de vis en druk het goed aan.
Bak de vis 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en de vis gaar is.
Lekker met bloemkool, broccoli en gebakken aardappelen.

Met dank aan het boek Opperdepop!

Reactie toevoegen