Kabeljauw sperziebonen ovenschotel

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Lekker en snel!
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Oven
Ingredienten: 

450 gr sperziebonen (diepvries)
3 tenen knoflook
400 gr aardappels (vastkokend)
300 gr Kabeljauw
1 citroen
peper en zout
hazelnoot of olijfolie

Voorbereiding: 

Verwarm de oven voor op 220 gr
Kook de sperziebonen 4 minuten
Snij de knoflook in dunne plakjes
Snij de aardappelen in partjes en kook deze afhankelijk van de grootte +- 5 minuten
Snij een plakje uit het midden van de citroen 
Leg de vis in de ovenschaal bestrooi met zout en een beetje citroensap van het plakje.

 

Bereidwijze: 

Wanneer de sperziebonen klaar zijn giet deze af en roer er de knoflook door met de hazelnoot olie en een beetje peper.
Leg de sperziebonen om de vis heen en hierbovenop de aardappels, leg aan de uiteinden de halve citroenen.
Bestrooi nog met een beetje peper en zout en verstuif/besprekel wat olijfolie over de schotel. 

Dan gaat het geheel afgedekt 20 minuten in de oven
Na 20 minuten even op de grill stand en nog 10 minuten geven.

Je kunt ook na 15 minuten in de oven de vis pas toevoegen deze blijft dan wat sappiger.

Reactie toevoegen