Kerst: Stoofpeertjes in port

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
met kaneelcakejes en pecannoten
Soort: 
Nagerecht
Bereidingstijd: 
60 min +
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Gebak
Ingredienten: 

Voor de stoofpeertjes:
1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman)
4 dl rode zoete port
1 dl water
 3 kaneelstokjes
 50 gr oerzoet 
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels.

Voor de kaneelcakejes:

80 g bloem
1 mespuntje bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
85 g oerzoet
1 eiwit
70 ml oatly
25 ml rijstolie

Nog wat gehakte pecannoten

Voorbereiding: 

Schil de peertjes, laat ze heel met het steeltje eraan of snijdt ze in partjes maar verwijder dan ook het klokhuisje!

Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en de suiker.
Meng het ei, oatly en de olie en voeg langzaam de droge ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over 4 cakevormpjes en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Kook vlak voor het opdienen de portsaus nog wat verder in.
Wat inbinden met maizena kan ook wenselijk zijn.

Leg een peertje en een nog warm cakeje op een bordje. 
Giet hier de portsaus overheen en strooi en nog wat gehakte pecannoten overheen,
Smullen maar!

Bereidwijze: 

Zet de peertjes op in de port met alle ingredienten en laat het minimaal 3 uur zachtjes pruttelen op een heel laag vuurtje!

Reactie toevoegen