Kruidige andijvie broodschotel met tomaat

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
nieuwe fijne manier om andijvie te eten.
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Oven
Ingredienten: 

1 krop (400 à 500 g) andijvie, in reepjes 
1 ui, in halve ringen
150  zongedroogde tomaat en zwarte olijven
olijfolie
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, oregano etc.)
versgemalen peper & zout
1 groot stokbrood of twee kleine afbakstokbroodjes, in plakjes (of gewoon een paar sneetjes oud brood)  
2 tenen knoflook, uitgeperst1
1/2 theelepel Italiaanse kruiden
​4 tomaten, in plakken

Voorbereiding: 

Verwarm de over voor op 180 graden.

Wel de zongedroogde tomaatjes een kwartier in kokend water. (in een potje zitten ze bijna altijd in zonnebloemolie dus wij kopen gedroogden in een zakje)

Snij en was de andijvie.
Meng de gedroogde italiaanse kruiden met de olijfolie.
Meng de versie italiaanse kruiden en knoflook met de olijfolie.
Spoel de zwarte olijven af en snijd ze in plakjes.
Snij de tomaten in plakjes.

 

Bereidwijze: 

Doe de reepjes andijvie, ui, zongedroogde tomaten en olijven in een grote ovenschaal en schep ze om met de olijfolie, kruiden, peper en zout.

Besmeer de plakjes brood aan één kant met dit kruidenmengsel.
Stop de stukjes stokbrood en plakjes tomaat dakpansgewijs tussen de andijvie.

Zet de schaal in het midden van de hete oven.
Bak ongeveer 25 minuten, tot het brood goudbruin kleurt.

Laat de broodschotel voor het serveren een beetje afkoelen.

Recept met dank aan http://vegetus.nl

Reacties

Hoe maak je de kruidenboter?

Beste David, De kruidenboter moet eigenlijk kruidenmengsel zijn, dit zijn de gedroogde kruiden met olijfolie. Grt, Coen

Reactie toevoegen