Linzensalade met tomaat en blauwe bessen

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
met dank aan de Allerhande
Soort: 
Bijgerecht
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Salades
Ingredienten: 

250g rode cherrytomaten
250g gele/oranje cherrytomaten
2tl kokosbloesemsuiker
4el olijfolie
1 blik linzen (400gr)
3 takjes oregano
150g blauwe bessen
15g basilicum (gescheurd)
1el balsamico azijn
1tl dijonmosterd
40g pistachenoten (gepeld)

Voorbereiding: 

Verwarm de oven voor op 150 graden celcius.
Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal.
Bestrooi met de suiker en wat zout.
Besprenkel met 3el olijfolie.
Leg de takjes oregano ertussen en zet ca. 45 minuten in de oven.

Pel ondertussen de pistachenoten (of je koopt reeds gepelde)

 

Bereidwijze: 

Spoel de linzen goed af en laat ze uitlekken.
Doe ze in een kom en voeg de blauwe bessen en de basilicum toe.

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano.
Schenk het vocht van de tomaten in een kop.
Klop dit vocht samen met de rest van de olijfolie, de balsamico azijn en mosterd tot een dressing.

Schep de tomaten en de dressing voorzichtig door de linzensalade.
Bestrooi met de noten en smullen maar!

Reacties

Beste, Bij de ingredienten zijn de linzen weggevallen. Welke hoeveelheid linzen moet er in de salade? Gedroogd of uit blik? Groeten David

Beste David, Ik heb de eigenwijze linzen weer terug gezet;-) Gaat hier om blik linzen 400 gr, maar je kunt ook gedroogde wellen denk dan aan ongeveer 150 gr. Groet, Coen

Reactie toevoegen