Ovenschotel met knolselderij appel en linzen

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
eerlijke eenvoudige goedkope maaltijd
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Oven
Ingredienten: 

1/2 knolselderij 
400 g aardappelen 
2 uien 
1 grote appel 
peper en zout 
200 g gekookte bruine linzen 
paneermeel

Voorbereiding: 

Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in stukjes.

Bereidwijze: 

Kook de knolselderij en de aardappelen samen in een beetje water met zout totdat ze zacht zijn.
Bak ondertussen de gesneden uien, meng ze met de gekookte linzen en kruid dit naar smaak.

Schil de appels, snijd ze in schijfjes. Leg in een ingevette ovenschaal het linzen-ui-mengsel op de bodem.
Bedek deze laag met schijfjes appel.

Giet de aardappel- en knolselderijstukjes af, pureer ze samen en meng er peper, zout en ev. andere kruiden door.
Schep de puree op de appelschijfjes.
Strooi er wat paneermeel overheen en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Variatie snel en gemakkelijk: Meng de knolselderij-aardappelpuree met de in olie gebakken overige ingrediënten en serveer direct.

Met dank aan www.odin.nl

Reactie toevoegen