Pittige spruitjes

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
met sinaasappel, champignons en pompoenpitten
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Roerbakken
Ingredienten: 

300 g spruitjes
50 g portobella’s of champignons
rijstolie
zout
25 g pompoenpitten
tamari* of ketjap
1 sinaasappel

Voorbereiding: 

Spruitjes schoonmaken en in een pan met kokend water laten glijden.
In 10-15 min. beetgaar koken, daarna afgieten.
Portobella’s of champignons in smalle reepjes snijden.
 

Bereidwijze: 

​In koekenpan de boter verhitten. In ongeveer 10 min. op een laag vuur, de paddestoelen lichtbruin bakken.
Voeg een beetje zout toe.

Pompoenpitten in een droge koekenpan, op een middelmatig vuur 5 min. roosteren.
De licht bruine pitten afblussen met een scheutje tamari. De saus door de pitten roeren en het vuur uitzetten.
De sinaasappel in kleine stukjes snijden.
De spruitjes, portobella’s en het fruit op een laag vuur door elkaar roeren.
Direct voor het opdienen de pompoenpitten over de spruitjes strooien

Reactie toevoegen