Portugese visschotel

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Lekker ovengerecht
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Oven
Ingredienten: 

240 g kabeljauwfilet
2 uien
5 teentjes knoflook
1 bosje verse peterselie
4 eetlepels olijfolie
1½ theelepel cayennepeper
2 theelepels paprikapoeder
1 citroen
600 gr snijbonen mag diepvries
500gr kruimige aardappels
broodkruim

 

Voorbereiding: 

Oven voorverwarmen op 220 °C. 
Kabeljauw in stukken snijden van ca. 2 cm en met zout bestrooien. 
Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. 
Peterselie fijnsnijden. 
Citroen raspen en persen
Aardappels schillen

Bereidwijze: 

Puree maken, olijfolie, peterselie, citroensap en peper en zout toevoegen.

2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien en knoflook 5 min. al omscheppend fruiten. 
Cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. 
Citroenschil erboven raspen en 2 min. meebakken. 
Kabeljauw toevoegen en 2 min. meebakken. 
Snijbonen toevoegen en 2 min. meebakken. 
Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. 
Vismengsel in ovenschaal scheppen, bedekken met aardappelpuree en broodkruim en in oven in ca. 10 min. lichtbruin laten worden.

Wat kleine aanpassingen, met dank aan: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R445024/portugees-visschoteltje

 

Reactie toevoegen