Rode kool in wijnsaus

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
en de jacht naar steranijs...
Soort: 
Bijgerecht
Bereidingstijd: 
30 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Roerbakken
Ingredienten: 

300 g (of meer) rode kool, fijngehakt
1 eetl. (walnoot)olie
1 ui, in ringen
2 hele anijssterretjes (tip: ze zitten in de sterenmix)
1 theel. kaneel
een mespuntje kruidnagelpoeder
20 g palmsuiker
3 eetl. (wijn)azijn
3 dl rode wijn
1 dl rode port
1 peer of 1 appel in stukjes gesneden
80 g rozijnen
80 g gedopte walnoten
peper en zout

Bereidwijze: 

Fruit de ui 5 min. in olie en voeg steranijs, kaneel, kruidnagelpoeder en kool toe.
Bak het geheel ongeveer 3 min.

Roer er de suiker, azijn, wijn en port door en laat het geheel 10 min. doorkoken.
Schep vervolgens peer of appel en rozijnen door de kool en kook het geheel nog ongeveer 10 min. tot de kool gaar is.

Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en roer ze door de kool.

Met dank aan www.odin.nl

Reactie toevoegen