Romige pasta met champions

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
romig dankzij de voedingsgist, jeuh!
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Pasta
Ingredienten: 

Pasta (bijvoorbeeld fusili)
1 kleine zoete ui (gesneden)
3 tenen knoflook (fijn gesneden)
1 tl olijfolie (extra virgin)
250 gram gesneden kastanje champions
1 blik tomatenblokjes
1,5 eetlepel tomatenpasta

3/4 kopje verse basilicum (gesneden)
1 tl gedrooge oregano
1/4 tl gedrooge tijm
1/4 tl gedroogde rode peper vlokken (optioneel)
vers gemalen zeezout (naar smaak)

1/3 of 1/4 kop voedingsgist

Voorbereiding: 

snij de knoflook, ui, champions en basilicum

Bereidwijze: 

Kook de pasta in ruim water gaar (7-10 minuten)
Verhit de olijfolie in een koekenpan/ hapjespan/ wok en sauteer langzaam de ui en de knoflook hierin gaar, ongeveer 5 minuten tot ze doorzichtig zijn geworden.
Roer hier de gesneden champions en tomatenblokjes doorheen en verwarm op een halfhoog vuur voor nog 8-10 minuten. (tot wat van het water verdampt is)
Roer hierna de verse basilicum, voedingsgist, tomatenpasa, oregano, tijm en rode pepervlokken hier doorheen. Voeg naar smaak zout toe en laat nog zo'n 5-10 minuten pruttelen.
Giet de (inmiddels gare) pasta af, roer hier de saus doorheen en smullen maar!

Reactie toevoegen