Romige schorsenerensoep

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Ooooaaaaah lekker
Soort: 
Soep
Bereidingstijd: 
30 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Soepen
Ingredienten: 

300 g schorseneren (meer is alleen maar lekkerder)
1 ui
een klontje boter
2 laurierbladeren
1 theel. gedroogde tijm of majoraan
1 theel. gemalen koriander
1 bouillonblokje
3 dl Oatly kookroom
1 eetl. maïzena of een ander bindmiddel

Voorbereiding: 

Schil de schorseneren en snijd ze in stukjes van een paar centimeter breed en kook ze in een laagje water gaar.
(ik heb de schorseneren eerst schoongeboend, zaten onder het zand, en daarna met een dunschiller onder een stromende kraan geschild. Ging prima zo)

 

Bereidwijze: 

Bak de ui in boter, voeg de in stukjes gesneden schorseneren toe.
Bak deze even mee en voeg dan water, Oatly, laurierblad, kruiden en bouillon toe.
Laat de soep minimaal een kwartier koken en verwijder daarna de laurierbladeren.
Pureer de soep.

Reactie toevoegen