Smokey sweet potato humus

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Heerlijk als broodbeleg of voor bij de borrel
Soort: 
Tussendoortje
Bereidingstijd: 
60 min +
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Brood
Ingredienten: 

2 zoete aardappels
1 blik kikkererwten (afgespoeld)
1 of 2 tenen knoflook
2 eetlepels citroensap
2 eetlepes olijfolie
2 eetlepels tahine pasta
vers gemalen zout en peper
gerookt paprikapoeder

Voorbereiding: 

verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een ovenschaal met aluminium folie
Prik met een vork wat gaatjes in de (ongeschilde) zoete aardappels
Leg de aardappels in de ovenschaal en zet deze een uurtje in de oven.

Wanneer ze na een uurtje lekker zacht zijn geworden haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Als ze zijn afgekoeld kan je ze schillen/ pellen en in stukken snijden.

 

Bereidwijze: 

Tja en nu alles bij elkaar in de keukenmachine en klaar ben je.
Als hij nog wat stug/ droog blijft voeg ik zelf bij voorkeur een paar eetlepels water toe.

Erg lekker op de boterham of op een toastje.
Maar het is ook heerlijk om wat fajitas in punten te snijden, deze even op te bakken in een bijna droge koekenpan en dan lekker besmeren met deze humus.

Recept met dank aan http://blissfulbblog.com/

Reactie toevoegen