Witte bonen met ahorsiroop

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Recept van Gwyneth Paltrow
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Stoven
Ingredienten: 

2 el extra vergine olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
grof zeezout
2 el tomatenpuree
2 blikken witte bonen van 400 g (wij vinden de Italiaanse het lekkerste)
1 el grove mosterd
2 el ahornsiroop
1 el stroop
8 el water

Bereidwijze: 

Laat de olijfolie heet worden in een grote pan op halfhoog vuur.
Bak hierin de ui en knoflook in ongeveer 10 minuten zacht en bruin.
Draai het vuur laag en voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten tot het goed in de ui is getrokken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak, onder nu en dan roeren, nog 5 minuten zodat de puree goed wordt opgenomen in het uimengsel.
Doe nu de bonen, ahorsiroop, stroop, mosterd en water in de pan met een snuf zout en draai het vuur hoog tot het mengsel begint te koken.
Zet het dan weer laag en laat het nog 15 minuten pruttelen.
Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.

 

Was zalig met een geroosterde zoete aardappel.
Boen de aardappel goed schoon en prik er wat gaten in.
Leg ze een uur in een oven van 220 graden en draai halverwege nog even om.
(leg de aardappel bij voorkeur op een rooster op een stukje aluminiumfolie, er komt sap uit lopen)

Reactie toevoegen