Zaaaaaalige Cruesli

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
van Ottolenghi
Soort: 
Tussendoortje
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Brood
Ingredienten: 

140g notenmix (bijv ongepelde amandelen, paranoten, cashewnoten)
300g havervlokken
60g pompoenpitten
100g gedrooge abrikozen (grof gehakt)
100g rozijnen (of gedroogde cranberry's of gedroogde bosbessen

Siroop
1/4 theelepel zout
3 eetlepels water
4 eetlepels rijstolie
120 ml ahornsiroop
120 ml honing
 

Voorbereiding: 

Verhit de oven tot 140 graden cecius.
Hak alle noten grof en doe ze in een mengkom.
Voeg de havervlokken en de zaden toe en zet ze opzij.

Bereidwijze: 

Roer in een steelpan alle ingredienten voor de siroop door elkaar.
Zet de pan op een laag vuur en verwarm de siroop al roerend.
Giet hem zodra hij warm is over de inhoud van de kom en roer alles goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het crueslimengsel er gelijkmatig over. De laag mag niet dikker zijn dan 1 cm, gebruik twee bakplaten wanneer het teveel is voor op 1 bakplaat.

Bak de cruesli 40 minuten in de oven en schep hem in die tijd 2 a 3 keer om.
Het mengsel moet daarna donker en honingachtig van kleur zijn.

Maak je geen zorgen als het nog zacht is, het wordt bij het afkoelen knapperig.

Haal de bakplaat uit de oven en roer als de cruesli nog warm (niet heet) is het gekozen fruit erdoor.
Laat het op de bakplaat afkoelen en schep het daarna in een luchtdichte pot.
Je kan de cruesli maximaal 2 weken bewaren (als je dat haalt)

Reactie toevoegen