Wat eet ik wel, wat eet ik niet in dit MS Dieet

Toen ik besloot dit dieet te volgen vond ik het erg prettig dat duidelijk was wat ik wel en niet "mocht" eten, vandaar deze opsomming: Het is eigenlijk heel simpel... Geen melkproducten: Kaas, roomkaas, kookroom, slagroom, boter e.d. Geen eigeel: Eiwit is een goede vervanger voor een hoop gerechten waarin ei wordt verwerkt. Geen vlees en gevogelte: Vervelend maar te doen. Geen zonnebloemolie: Zit veel in kant en klare producten. Wel vis: Vette vis en niet vette vis afwisselen, teveel vette vis is niet goed, 3 keer per week. Wel olijfolie: Olijfolie is neutraal, koolzaad olie of lijnzaad olie is beter maar zeker niet lekkerder;-) Wel alles wat niet hierboven staat, er blijft dus veel over, maar om een complete maaltijd te maken is af en toe toch even puzzelen.

Onderwerp: 

Reacties

Hoi!
Wist je al dat er een Nederlands forum voor Jelinekers?
http://oms.yourbb.nl/
Ik vind je site net, ga er later nog eens op kijken. Zelf doe ik ongeveer 14 maanden OMS en het gaat steeds beter met me.
Wel een opmerking: ik zag bij je satesaus als ingredient rijstolie staan, terwijl Jelinek dat toch echt afraadt!
Hoop je te zien op het forum, mijn naam daar is libello!

Hallo Libello,

Nee dat wist ik niet, ga zeker even kijken. Over je opmerking, ik heb niet kunnen vinden dat hij dit specifiek afraad. Ik heb gekeken naar de hoeveelheid verzadigde vetten en ook de onverzadigde vetzuren en deze zijn meer in positieveĀ verhouding dan bv de wel geadviseerde koolzaad olie. In die zin dus een goede olie binnen het dieet, natuurlijk minder goed dan olijfolie of geen olie;-), maar ik beschouw het als een goed alternatief.