Broccoli met zalm en ketjap

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Ideaal voor een haastige avond
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
20 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Rijst
Ingredienten: 

600 g broccoli, in roosjes
1/2 zak zalmfilet (a 750 g, diepvries), ontdooid
Basmatirijst
2 el rijstolie
1 teen knoflook, fijngesneden
4 el ketjap manis (flesje 250 ml)

Bereidwijze: 

Kook de broccoli in water met zout in ca. 4 min. beetgaar.
Kook de rijst in water n ca. 10 minuten gaar. (als je meer tijd hebt is 7 minuten koken + 15 minuten laten staan nog lekkerder)
Giet af en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm.
Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.
Voeg de ketjap, 50 ml water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min.
Verdeel de rijst en de broccoli met zalm over 4 kommen.

Met dank aan www.ah.nl/recepten