Falafel met Couscous

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
zachte zoete couscous met krokante falafel
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
20 min
Keuken: 
Veganistisch
Type: 
Rijst
Ingredienten: 

300 g couscous
3 el olijfolie
2 schaaltjes falafel (a 210 g)
1 rode uien, fijngesnipperd
300 gram tuinerwten (diepvries)
3 eetlepels verse munt

Voorbereiding: 

versnipper de rode ui
snij de munt fijn

Bereidwijze: 

Kook 500 ml water. Strooi de couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel 3-4 min.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uien 1 min.
Gooi de tuinerwten in een vergiet in de gootsteen en giet er wat kokend water overheen (uit de waterkoker, die is nog warm van het water koken voor de couscous)
Goed uitschudden en toevoegen aan de ui en bak in 4-5 min. warm en beetgaar.
Schep er de couscous door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
Schep de couscous in 4 diepe borden en leg er de falafel bij.

Reacties

Wat een lekker recept!