Kabeljauw met groente uit de oven

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Heerlijk gerecht waar je de volgende dag soep van kan maken!
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
60 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Oven
Ingredienten: 

4 kabeljauw filets
sap van een citroen
100 gr walnoten
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomaten blokjes
1 prei aleen het wit (in plakjes)
2 wortels of 1 winterpeen in plakjes
1 ui in dunne plakjes
200 ml Oatley kookroom of Oatley havermelk
peper en zout

Voorbereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de ui in dunne plakjes
Snij de wortel doormidden overlangs en dan de twee helften in dunne plakjes
Snij de prei in dunne plakjes
Besprenkel de filets met citroensap en bestrooi met zout

Bereidwijze: 

Verhit de olie in een vuurvaste ovenschaal of braadpan
Voeg de tomaten, ui, prei en wortelen toe en laat tien minuten pruttelen op laag vuur, roer veel.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de vis bovenop de groenten en strooi de walnoten eroverheen.
Sluit de schaal af en doe deze 25 minuten in de oven.
Zet dan de oven op 180 graden.
Giet de Oatley kookroom in de schaal en zet de pan nogmaals 15 minuten in de oven
Schep de vis op een bord giet er het stoofvocht en groenten over en dien op.

Lekker met aardappel puree of gebakken aardappelschijfjes of zoals hier met verse ovenfriet!

Reacties

Hier hebben we alleen de soep nog maar van geproefd, misschien wel de allerlekkerste soep ooit (en dat zegt wat uit mijn mond). Ik ben benieuwd naar de ovenschotel zelf!