


2 blikjes tonijn op water
2 rode paprika's
2 uien
1 teen knoflook
350 ml visbouillon
4 eetlepels sojasaus
2 a 4 eetlepels maizena
handje verse basilicum
olijfolie
peper en zout
Snij de ui in ringen en de paprika in reepjes
Maak een halve liter visbouillon
Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet hem af en laat het met de deksel op de pan nog een kwartiertje nagaren.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui in 3-4 minuten goudbruin
Schep om met de knofloop en rode paprika en bak nog eens 4 minuten
Voeg de tonijn en het chilipoeder toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg al roerend de bouillon toe breng aan de kook en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de maizena los met de sojasaus tot het een gladde massa is.
Voeg het toe aan de pan en roer alles tot het licht gebonden is.
Breng op smaak met zout en peper en voeg het basilicumblad toe.
(door de sojasaus is het al behoorlijk zout dus kijk uit met het toevoegen van extra zout)
Nu alleen nog samen met de rijst op een bord scheppen en genieten maar.
- Login om te reageren
Reacties
Naomi (niet gecontroleerd)
11 / 10 / 13
Permalink
Zalig! Het lijkt wel verse
admin
11 / 14 / 13
Permalink
Goed idee, gaan we ook een
David (niet gecontroleerd)
04 / 27 / 14
Permalink
Hallo,
admin
04 / 27 / 14
Permalink
Beste David, Ik moet eerlijk
Sofiel (niet gecontroleerd)
04 / 30 / 14
Permalink
Erg handig deze site, wat ik
admin
04 / 30 / 14
Permalink
Beste Sofiel, bedankt voor je
Sofiel (niet gecontroleerd)
04 / 30 / 14
Permalink
Beste Coen,